Vinn mer genom bättre betting

För den som inte är allt för insatt i hur det går till när man spelar på olika sporter, så kan det verka som om betting och odds är samma sak. Och att helt enkelt handlar om vilket ord man föredrar att använda sig av, men trots att de två ofta används tillsammans, betting och odds, så är faktumet att dessa två ord betyder två olika saker.

Vad betyder betting och odds?

Betting betyder vadslagning, alltså att man spelar eller tippar pengar på vem eller vilket lag som vinner i till exempel en sport. Och odds är proportionen mellan insats och vinst. För att förklara vidare så är betting när man spelar eller tippar på en sport, medan odds är hur stor vinsten blir. Om man, till exempel, satsar pengar på vilket lag som kommer att vinna en liga eller väljer ut en viss spelare som man tror kommer att göra flest mål, så håller man på med betting.

Om man däremot satsar på vilket lag som kommer att vinna en match, eller på vilken häst som kommer att vinna ett travlopp, så spelar det ofta stor roll vilket alternativ som ger störst utdelning vid eventuell vinst och det är där odds kommer in i bilden. Odds bestäms antingen av experters åsikter tillsammans med statistik, eller på vad majoriteten av spelare satsar på. Det alternativ som fler spelare väljer får ofta mindre odds då vinstchansen ofta är högre. Lägre odds betyder mindre vinstpengar, men betyder oftast även att man vinner oftare. Högre odds betyder högre vinstpengar vid vinst, men det betyder oftast även att man har mindre chans att vinna. Så med andra ord, om man skulle följa råd från experter så är ofta oddsen lägre då det ofta är flera personer som spelar på det alternativet.

Vilket bettingbolag är bäst?

Det finns en uppsjö av bloggar och webbsidor som ger råd om vilket bettingbolag som är bäst. Många av dessa sidor erbjuder möjligheten att få jämföra odds från olika bettingbolag, så att man ska kunna se vilket bolag som erbjuder de bästa oddsen. De listar även för- och nackdelar mellan olika bolag, vilket ger dig möjligheten att snabbt och smidigt se vilket bolag som passar allra bäst för just dig. De flesta bolag erbjuder snarlika odds, men om man tar sitt spelande på stort allvar, så är endast det allra bästa bra nog. För att få tillgång till de allra bästa oddsen, så kan det vara en bra idé att vara medlem hos flera bolag, då ett bolag kan erbjuda väldigt bra odds en vecka, för att sedan erbjuda sämre odds än ett annat bolag veckan därpå. Om man är medlem hos flera bolag, så förenklar det och gör jämförelser på oddsen mellan bolagen smidigare, det blir lättare att se vilket bolag som för tillfället erbjuder de bästa oddsen. Man får helt enkelt bättre betting om man kan satsa sina pengar hos det bolag som erbjuder de allra bästa oddsen för tillfället.

Studera sporten du spelar på

Skrällar händer oftare än vad man skulle kunna tro och om du lyckas satsa på en skräll och vinner, så kan du bli en hel del rikare än om du väljer att spela på alternativet med lägre odds och med högre säkerhet. Det betyder inte att du ständigt ska satsa på alternativet som erbjuder högst odds då du förmodligen skulle få slut på pengar i rask takt. Men om du håller koll på sporten du spelar på, kan du öka dina chanser till högre vinster. Lyssna på olika experter och läs i tidningar och på nätet för att samla mer kunskap, så blir det en hel del enklare att gissa när en skräll kommer att inträffa. Det finns många människor som inte alls är särskilt insatta i sporten och som satsar på sitt favoritlag, oavsett vilka de möter, för att lägga till ett extra lager spänning och för att känna sig mer involverade när de sitter på läktaren eller hemma i soffan och ser på matchen. Tar du dig dock tiden att studera och konsumera information om sporten du spelar på, så att du kan göra så bra förutsägelser som möjligt, då finns det som sagt pengar att hämta genom betting.