Vad är odds?

Det enklaste sättet att förklara odds på är utbetalning. Det går att använda odds som begrepp i många olika sammanhang. Det absolut vanligast är dock att man talar om det i samband med att man satsar pengar på sport. Det är oddsen som bestämmer hur mycket pengar som ska betalas ut om till exempel ett fotbollslag vinner en match.

Det är storleken på oddsen som helt avgör hur mycket pengar du får om något händer. För att ta exemplet med fotbollsmatchen. Det kan vara odds på 10.00 för att Malmö FF ska vinna en fotbollsmatch mot Real Madrid. Om du då känner att du tycker det är värt att lägga pengar med de oddsen så kan du lägga in ett bet, låt säga 20 kronor. Ifall det senare skulle visa sig att Malmö FF faktiskt lyckas vinna, då kammar du hem en ordentlig vinst. Du kommer då att få tillbaka 200 kronor in på ditt konto, även fast du bara satsade 20 kronor. Anledningen till det är helt enkelt att oddsen var höga. 

Höga odds = liten sannolikhet

Det går att sammanfatta det hela med grundregeln att höga odds = liten sannolikhet att något ska inträffa. Om du istället hade satsat på Real Madrid i den här matchen hade du spelat med rejält mycket lägre odds, sannolikheten att Real Madrid skulle vinna matchen var mycket större. Då hade du kanske fått tillbaka endast 28 kronor eller liknande. Det är här som charmen med sportsbetting verkligen finns. Om du upplever att någon satt för höga odds kan du välja att lägga ett bet där. Förhoppningsvis har du rätt och i så fall vinner du ett riktigt fint pris – rejält med pengar.

Alla odds är inte lika överallt

Chanserna för att något ska inträffa beräknas vara olika beroende på vilken spelsida man kollar på. Det är nämligen så att storleken på oddsen kan variera väldigt mycket på olika ställen. Det är också därför du bör se till att spela på en sida som ger dig mycket bra odds. När du spelar vill du ha chansen att kunna vinna så mycket pengar som möjligt. Konkurrensen mellan olika spelsidor har gjort att oddsen blivit bättre och bättre. Idag är det enklare än någonsin tidigare att gå in på nätet och med bara några få klick jämföra oddsen mellan olika sajter. Resultatet har blivit att spelsidorna måste hålla koll på vad deras konkurrenter gör, ingen vill bli känd, eller rättare sagt ökänd, för att vara snål med oddsen. Då är det så gott som omöjligt att i längden locka till sig kunder. Konkurrensen har helt klart varit till spelarnas fördel.

En annan sak som sidor använder i konkurrensen är bonusar. På nätet kan du hitta lite olika bonusalternativ på olika sidor. Det är helt enkelt för att locka dig som spelare att välja deras sida istället för konkurrenternas.