Andra odds

Man kan inte bara spela på odds på sport. Nu för tiden kan man satsa pengar på ganska mycket och det finns odds på det mesta. Att spela på odds är ju nästa som att slå vad med en kompis om att någonting kommer att ske. Därför han man nu kunnat börja spela med pengar på olika saker i vår vardag. På ett casino kan man ju även satsa pengar på andra spel än odds.

Exempel på odds är vem som kommer att vinna i olika tv-program som Let's Dance, Robinson och Big Brother. Andra exempel är vem som vinner riksdagsvalet, vilken stad som kommer få det första snöfallet och vilken film som vinner en Oscar. Det är alltså odds på saker som är publika i media så att alla kan ta del av samma information och baserat på det göra sin egen bedömning om hur man tror att man satsar sina pengar på rätt sätt.

Under det senaste åren har det varit mycket odds kring det svenska kungahuset. Exempel är vilket datum Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel kommer att få barn, vilket kön barnet kommer att få och till och med vad det ska heta! Innan de gifte sig fanns det även odds på vilken dag som skulle bli deras bröllopsdag.

Det finns även varje år odds på vem som kommer vinna melodifestivalen. Dessa odds kommer ut långt innan tävlingen ens börjat och någon har hört låtarna. Att då satsa sina pengar innan tävlingen ens har börjat kan vara både bra och dåligt. Det positiva är att man när man är tidigt ute kan för söka påverka resultatet genom att försöka rösta fram just det bidraget till final. Det negativa är väl att man kan göra en felbedömning om låten inte alls får det genomslag hos andra som man hade trott, och den fort blir utröstad ur tävlingen.